Συστήματα ADAS

Συστήματα ADAS.

Hyundai Smart Sense.

Με το Hyundai Smart Sense, το πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (Advanced Driver Assistance Systems-ADAS), σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, για μεγαλύτερη ξεγνοιασιά. Το παρακάτω γλωσσάρι θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες λειτουργίες.

Ασφάλεια κατά την Οδήγηση.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης.

Απολαύστε την ασφάλεια που σας προσφέρει το σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης και αποφύγετε τις συγκρούσεις. Το FCA φρενάρει άμεσα το αυτοκίνητό σας, ακόμη και αν είστε αφηρημένοι. Με τη βοήθεια του ραντάρ ή/και της μπροστινής κάμερας, το σύστημα ανιχνεύει το δρόμο μπροστά και σας προειδοποιεί για αργά κινούμενα ή σταματημένα οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς που βρίσκονται στην πορεία σας. Στην περίπτωση που δεν αντιδράσετε έγκαιρα, εφαρμόζει αυτόματα πλήρη πίεση πέδησης.

Βασική λειτουργία.

Το FCA σας προειδοποιεί για αργά κινούμενα ή σταματημένα οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς που βρίσκονται στην πορεία σας και εφαρμόζει αυτόματα πλήρη ισχύ πέδησης εάν δεν αντιδράσετε έγκαιρα.

Junction Turning (FCA-JT) – (Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης – Ανίχνευση κατά τη στροφή σε διασταύρωση).

Για να σας προστατεύσει όταν πρόκειται να στρίψετε αριστερά σε μια διασταύρωση, το σύστημα αυτό βοηθά με πέδηση έκτακτης ανάγκης εάν διαπιστώσει κίνδυνο σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα.

Junction Crossing (FCA-JC) – (Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης – Ανίχνευση κατά το πέρασμα από τη διασταύρωση).

Ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε διασταυρώσεις και οδικούς κόμβους και παρεμβαίνει αυτόματα με έκτακτη πέδηση εάν διαπιστωθεί κίνδυνος σύγκρουσης.

Evasive Steering Assist (FCA w/ESA) – (Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης με Υποβοήθηση Ελιγμού Αποφυγής).

Το FCA με ESA βοηθά προληπτικά με ελιγμό έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς ή δικυκλιστές.

Lane-Change Side (FCA-LS) – Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης – Αποτροπή σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα κατά την αλλαγή λωρίδας.

Όταν αλλάζετε λωρίδα, το FCA εκτελεί αυτόματα μία διορθωτική παρέμβαση στο τιμόνι, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα στη διπλανή λωρίδα.

Lane-Change Oncoming (FCA-LO) Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης – Αποτροπή σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα κατά την αλλαγή λωρίδας.

Κατά την προσπέραση σε ένα δρόμο δύο λωρίδων, το FCA-LO εκτελεί αυτόματα μία διορθωτική παρέμβαση στο τιμόνι, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα.

Lane Keeping Assist (LKA) – Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας.

Lane Keeping Assist (LKA) – Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας.

Σε περίπτωση τυχαίας απομάκρυνσης από τη λωρίδα, το LKA προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα και μπορεί να ασκήσει ελαφριά ροπή στο σύστημα διεύθυνσης για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του.

Lane Following Assist (LFA) – Σύστημα Οδήγησης στο Mέσον της Λωρίδας.

Lane Following Assist (LFA) – Σύστημα Οδήγησης στο Mέσον της Λωρίδας.Όταν είναι ενεργοποιημένο, διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας σε ταχύτητες έως 200 km/h στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους της πόλης.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) – Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου με Πέδηση.

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) – Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου με Πέδηση.

Προειδοποιεί όταν ένα όχημα βρίσκεται στο τυφλό σημείο σας. Εάν επιχειρήσετε να αλλάξετε λωρίδα εκείνη τη στιγμή, εφαρμόζει επιλεκτικό φρενάρισμα για να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην αρχική πορεία του, στο κέντρο της λωρίδας.

Έξοδος από θέση παράλληλης στάθμευσης.

Όταν βγαίνετε από μία θέση παράλληλης στάθμευσης και υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με διερχόμενο όχημα από «τυφλή» γωνία, το BCA ενεργοποιεί αυτόματα την πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Blind-Spot Collision Warning (BCW) –Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου.

Blind Spot Collision Warning (BCW) – Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου.

Σας προειδοποιεί με ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις όταν εντοπιστεί διερχόμενο όχημα στο τυφλό σημείο σας τη στιγμή που επιχειρείτε να αλλάξετε λωρίδα.

Safe Exit Assist (SEA) – Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών.

Safe Exit Assist (SEA) – Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών.

Ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν από πίσω, προειδοποιεί και κλειδώνει προσωρινά τις πόρτες της πρώτης και της δεύτερης σειράς, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να εξέλθουν μόνον όταν είναι ασφαλές.

Safe Exit Warning (SEW) –Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών.

Safe Exit Warning (SEW) – Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών.

Ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και εκδίδει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να εξέλθουν από το όχημα όταν είναι ασφαλές.

Rear Occupant Alert (ROA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εγκατάλειψης Προσώπου στο Πίσω Κάθισμα.

Rear Occupant Alert (ROA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εγκατάλειψης Προσώπου στο πίσω κάθισμα.

Το ROA εντοπίζει επιβαίνοντες στα πίσω καθίσματα και ειδοποιεί τον οδηγό πριν εξέλθει από το όχημα, ώστε να μην ξεχαστεί κατά λάθος κάποιος, ακόμη και τα παιδιά ή τα κατοικίδια που κοιμούνται.

Rear Seat Alert – Σύστημα Υπενθύμισης Ελέγχου Πίσω Καθισμάτων.

Εάν έχει εντοπιστεί κίνηση στα πίσω καθίσματα, ο οδηγός ειδοποιείται όταν ανοίγει την πόρτα: εμφανίζεται το μήνυμα «ελέγξτε τα πίσω καθίσματα» στο ταμπλό μαζί με ένα ηχητικό μήνυμα.

Αισθητήρας ROA.

Εάν ο οδηγός αγνοήσει αυτά τα μηνύματα και κλειδώσει το όχημα από το εξωτερικό, αισθητήρες υπερήχων στην οροφή αρχίζουν αυτόματα να παρακολουθούν την κίνηση στο εσωτερικό για 24 ώρες. Εάν εντοπιστεί κίνηση, ο οδηγός ειδοποιείται με τρεις τρόπους: ενεργοποιούνται η κόρνα και τα αλάρμ εν είδει συναγερμού για 25 δευτερόλεπτα, ενώ εάν το όχημα διαθέτει Bluelink, αποστέλλεται μια υπενθύμιση σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Ραντάρ ROA.

Το πιο σύγχρονο σύστημα ROA χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ υψηλής ανάλυσης. Τα ραντάρ μπορούν να καταγράψουν ακόμη και τις ελάχιστες κινήσεις του θώρακα και τη ροή του αίματος των επιβατών. Έτσι, το σύστημα είναι αρκετά εξελιγμένο ώστε να διακρίνει ενήλικες, βρέφη και κατοικίδια ζώα.

Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) – Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης και Προσαρμογής στα Όρια Ταχύτητας.

Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) – Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης και Προσαρμογής στα Όρια Ταχύτητας.

Διαβάζει σήματα οδικής κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα και σας προειδοποιεί εάν οδηγείτε πάνω από το όριο ταχύτητας. Προσαρμόζει την ταχύτητα σε συνδυασμό με το Smart Cruise Control σύμφωνα με το όριο ταχύτητας όταν είναι ενεργοποιημένο.

Driver Attention Warning (DAW) – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού.

Driver Attention Warning (DAW) – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού.

Το DAW αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού κατά την οδήγηση. Εκδίδει μία προειδοποίηση εάν διαπιστωθεί έλλειψη προσοχής του οδηγού και συνιστά ξεκούραση, εφόσον κρίνεται αναγκαία.

Blind-Spot View Monitor (BVM) – Προβολή τυφλού σημείου στον πίνακα οργάνων.

Blind-Spot View Monitor (BVM) – Προβολή τυφλού σημείου στον πίνακα οργάνων.

Όταν ενεργοποιείται ένα φλας, η εικόνα της αντίστοιχης πλευράς του Hyundai σας εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων για κορυφαία ορατότητα και μηδενικά τυφλά σημεία.

High Beam Assist (HBA) – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων.

High Beam Assist (HBA) – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων.

Ανιχνεύει οχήματα και μεταβαίνει αυτόματα σε μεσαία σκάλα φώτων. Όταν δεν υπάρχουν πλέον οχήματα, ενεργοποιεί εκ νέου την υψηλή σκάλα, μεγιστοποιώντας την εμβέλεια ορατότητας.

Άνεση κατά την Οδήγηση.

Smart Cruise Control (SCC) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας.

Smart Cruise Control (SCC) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας.

Περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο άγχος. Το Smart Cruise Control διατηρεί μια απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και μια ταχύτητα που έχει ορίσει ο οδηγός. Εάν εμφανιστεί ένα πιο αργό όχημα μπροστά, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα διατηρώντας την απόσταση.

Smart Cruise Control with Stop & Go (SCC w/Stop & Go) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας με λειτουργία στάσης-επανεκκίνησης.

Όταν είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία Stop & Go, το SCC μπορεί να επανεκκινήσει το αυτοκίνητό σας μετά από στάση. Εάν το προπορευόμενο όχημα σταματήσει, το SCC θα κάνει παύση έως ότου οι αισθητήρες ανιχνεύσουν εκ νέου κίνηση του μπροστινού οχήματος. Πολύ χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Smart Cruise Control 2 w/ Emergeny Stop (SCC2) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας 2 με Πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Εάν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται (επειδή τα χέρια του δεν βρίσκονται στο τιμόνι ή δεν κοιτάζει μπροστά), το SCC2 φροντίζει να διατηρήσει το όχημα στο κέντρο της λωρίδας και να το σταματήσει με ελεγχόμενη επιβράδυνση. Εκδίδονται προειδοποιήσεις εντός και εκτός του αυτοκινήτου.

Smart Cruise Control-Machine Learning (SCC-ML) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας (με Μηχανική Μάθηση).

Το SCC-ML χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αναγνωρίσει το οδηγικό σας στυλ. Στη συνέχεια, προσπαθεί ενεργά να εναρμονιστεί με αυτό, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία cruise control, προσαρμόζοντας την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Navigation-based Smart Cruise Control-Curve (NSCC-C) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας βασισμένος σε δεδομένα Πλοήγησης με λειτουργία Στροφής.

Η λειτουργία Curve (NSCC-C) χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για να προβλέψει τις επερχόμενες στροφές του δρόμου, μειώνει την ταχύτητα ταξιδιού και, μετά την έξοδο από τη στροφή, επαναφέρει την ταχύτητα στο προκαθορισμένο επίπεδο.

Highway Driving Assist (HDA) – Σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης Οδήγησης σε Αυτοκινητόδρομο.

Highway Driving Assist (HDA) – Σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης Οδήγησης σε Αυτοκινητόδρομο.

Το HDA διατηρεί μια καθορισμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, εξασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο είναι στο κέντρο της λωρίδας, ακόμη και στις στροφές.

Highway Driving Assist 2 (HDA 2) – Σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης σε Αυτοκινητόδρομο 2ης Γενιάς.

Εκτός από τη διατήρηση της καθορισμένης ταχύτητας, της απόστασης ασφαλείας και της θέσης στο κέντρο της λωρίδας, το HDA 2 ανιχνεύει και αντιδρά στην είσοδο άλλων οχημάτων στη λωρίδα. Το HDA 2 επιβραδύνει αυτόματα για να ανακτήσει γρήγορα την επιθυμητή απόσταση ασφαλείας.

Highway Driving Assist 2 w/HOD – Σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης σε Αυτοκινητόδρομο 2ης Γενιάς με ανίχνευση θέσης χεριών (Hands-On).

Το HDA 2 με Hands-on Detection (HOD) περιλαμβάνει έναν αισθητήρα για τη βελτιωμένη ανίχνευση της θέσης των χεριών του οδηγού στο τιμόνι, το κεντράρισμα του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας, την αλλαγή λωρίδας και την απόδοση του συστήματος διεύθυνσης. Διαφοροποιεί τη μέθοδο ελέγχου του ενεργοποιητή διεύθυνσης σε Steering Angle Control (έλεγχος γωνίας τιμονιού).

Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εκκίνησης Προπορευόμενου Οχήματος.

Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εκκίνησης Προπορευόμενου Οχήματος.

Αυτή η έξυπνη λειτουργία για οδήγηση στην πόλη ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα βγαίνει από την κατάσταση αδράνειας, όπως σε ένα φανάρι ή σε μποτιλιάρισμα.

Ασφάλεια κατά τη Στάθμευση.

Rear View Monitor (RVM) – Κάμερα οπισθοπορίας,

Rear View Monitor (RVM) – Κάμερα οπισθοπορίας.

Για ασφαλέστερο παρκάρισμα, η εικόνα από το πίσω μέρος του οχήματος εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη αφής όταν επιλέξετε R ή πατήσετε το πλήκτρο Parking/View.

Surround View Monitor (SVM) – Σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης 360°.

Surround View Monitor (SVM) – Σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης 360°.

Στενός χώρος στάθμευσης; Κανένα πρόβλημα. Το σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης 360° σάς παρέχει μία σαφή εικόνα 360° της περιοχής, ώστε να κάνετε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.

Parking Distance Warning (PDW) – Προειδοποίηση Απόστασης Στάθμευσης.

Parking Distance Warning (PDW) – Προειδοποίηση Απόστασης Στάθμευσης.

Η διαδικασία στάθμευσης έγινε ευκολότερη. Οι αισθητήρες εγγύτητας στους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες σας προειδοποιούν εάν πλησιάζετε σε εμπόδιο, ώστε να αποφύγετε γρατζουνιές και να παρκάρετε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) – Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν.

Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) – Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν.

Ανιχνεύει και σας ειδοποιεί για κάθετα διερχόμενα οχήματα πίσω από το αυτοκίνητό σας ενώ εξέρχεστε με όπισθεν από κάθετους χώρους στάθμευσης.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) – Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν με Πέδηση.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) – Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν με Πέδηση.

Όταν εξέρχεστε με όπισθεν από μία περιοχή, το σύστημα σας προειδοποιεί εάν πλησιάζουν οχήματα από το πλάι ή από πίσω και στη συνέχεια σας βοηθά με πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA-R) – Αυτόματη πέδηση κατά την όπισθεν σε στάθμευση.

Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA-R) – Αυτόματη πέδηση κατά την όπισθεν έξοδο από στάθμευση.

Εάν ενώ κινείστε με όπισθεν εντοπιστούν πεζοί ή αντικείμενα στο πίσω μέρος, το σύστημα σας προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση και ενεργοποιεί τα φρένα εάν επίκειται σύγκρουση.

Άνεση στο Παρκάρισμα.

Remote Smart Parking Assist (RSPA) – Αυτόματη είσοδος και έξοδος οχήματος από θέση κάθετης στάθμευσης με τηλεχειρισμό.

Remote Smart Parking Assist (RSPA) – Αυτόματη είσοδος και έξοδος οχήματος από θέση κάθετης στάθμευσης με τηλεχειρισμό.

Τώρα μπορείτε να εισέρχεστε και να εξέρχεστε από μία θέση στάθμευσης με τηλεχειρισμό, πατώντας το πλήκτρο forward/reverse (εμπρόσθιας πορείας/ όπισθεν) στο smart key, ενώ βρίσκεστε έξω από το αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χτυπήσετε το διπλανό αυτοκίνητο ανοίγοντας τις πόρτες.

Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2ης Γενιάς) – Αυτόματη είσοδος και έξοδος οχήματος από θέση κάθετης στάθμευσης με τηλεχειρισμό & επιπρόσθετες λειτουργίες παράλληλης ή διαγώνιας στάθμευσης.

Με την 2η γενιά του συστήματος RSPA, μπορείτε να παρκάρετε το όχημα εξ’ αποστάσεως σε διάφορες θέσεις, όπως παράλληλα και διαγώνια προς το πεζοδρόμιο, καθώς και σε κάθετη θέση στάθμευσης, εκτελώντας ελιγμούς εμπρός/πίσω, ενώ βρίσκεστε έξω από το αυτοκίνητο.

Επισκόπηση Μοντέλων

Ποιό μοντέλο διαθέτει ποιά χαρακτηριστικά ADAS;

Έχουμε ως αρχή να προσφέρουμε πολλές λειτουργίες ασφαλείας στον βασικό μας εξοπλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των οδηγών, των επιβατών και των πεζών. Διευρύνουμε το πεδίο εφαρμογής σε περισσότερα μοντέλα ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι πελάτες αποκτώντας σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας σε λογικές τιμές. Ορισμένες λειτουργίες που κάποτε αποτελούσαν premium επιλογές ή προνόμιο ακριβότερων εκδόσεων, είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.

ADAS Feature i10 i20 BAYON i30 KONA KONA Hybrid KONA Electric TUCSON TUCSON Hybrid TUCSON Plug-in Hybrid SANTA FE SANTA FE Hybrid SANTA FE Plug-in Hybrid IONIQ 5 IONIQ 5 N IONIQ 6
Lane Keeping Assist (LKA) – Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
Lane Following Assist (LFA) – Σύστημα Οδήγησης στο Mέσον της Λωρίδας
High Beam Assist (HBA) – Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων
Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) – Σύστημα Έξυπνης Αναγνώρισης και Προσαρμογής στα Όρια Ταχύτητας
Driver Attention Warning (DAW) – Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού
Forward Collision-Avoidance Assist City (FCA City)
Forward Collision-Avoidance Assist Ped-Cyc (FCA Ped-Cyc)
Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 – Junction Turning (FCA 1.5 JT)
Forward Collision-Avoidance Assist 2 – Junction Crossing (FCA 2 JC)
Forward Collision-Avoidance Assist 2- Lane-Change Oncoming (FCA 2 LO)
Forward Collision-Avoidance Assist 2 – Lane-Change Side (FCA 2 LS)
Forward Collision-Avoidance Assist with Evasive Steering Assist (FCA w/Evasive Steering Assist)
Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εκκίνησης Προπορευόμενου Οχήματος
Highway Driving Assist (HDA) – Σύστημα Προηγμένης Υποβοήθησης Οδήγησης σε Αυτοκινητόδρομο
Highway Driving Assist II (HDA II)
Parking Assist
Remote Smart Parking Assist (RSPA) – Αυτόματη είσοδος και έξοδος οχήματος από θέση κάθετης στάθμευσης με τηλεχειρισμό
Remote Smart Parking Assist II (RSPA II)
Safe Exit Warning (SEW) –Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών
Safe Exit Assist (SEA) – Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των Θυρών
Rear Parking Distance Warning (PDW-R)
Rear View Monitor (RVM) – Κάμερα οπισθοπορίας
Surround View Monitor (SVM) – Σύστημα 4 καμερών περιφερειακής επόπτευσης 360°
Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA-R) – Αυτόματη πέδηση κατά την όπισθεν σε στάθμευση
Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning (RCCW)
Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) – Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης με Κάθετα Διερχόμενα κατά την Όπισθεν με Πέδηση
Smart Cruise Control (SCC) – Προσαρμοζόμενος αυτόματος έλεγχος ταχύτητας
Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC)
Blind-Spot Collision Warning (BCW) –Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου
Blind-Spot Collision Avoidance Assist Drive (BCA Drive)
Blind-Spot Collision Avoidance Assist Park (BCA Park)
Blind-Spot View Monitor (BVM) – Προβολή τυφλού σημείου στον πίνακα οργάνων
Rear Seat Alert – Σύστημα Υπενθύμισης Ελέγχου Πίσω Καθισμάτων
Rear Occupant Alert (ROA) – Σύστημα Προειδοποίησης Εγκατάλειψης Προσώπου στο Πίσω Κάθισμα
Trailer Stability Assist
Multi Collision Braking

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει τη γενική διαθεσιμότητα ανά μοντέλο και περιλαμβάνει και συστήματα που ενδέχεται να προσφέρονται ως προαιρετικός εξοπλισμός.
Παρακαλούμε συμβουλευτείτε ξεχωριστά τη λίστα εξοπλισμού ανά έκδοση του μοντέλου που σας ενδιαφέρει ή απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε επίσημο έμπορο Hyundai.